پرس وکیوم تک سینی آسانسوری

پرس وکیوم تک سینی آسانسوری


اپراتوری دستگاه های پرس وکیوم

ماشین های پرس وکیوم  که با نام های پرس وکیوم ممبران ، دستگاه های روکش چوب ، دستگاه های روکش ام دی اف ، دستگاه های پرس PVC  و … نیز نام برده می شوند، نسل جدید ماشین های پرس چوب هستند که به مکانیزم کاری پیشرفته تری نسبت که دستگاه های پرس چوب قدیمی که به صورت ضربه ای کار می کردند دارد .

نکته ی حایز اهمیت که این گونه دستگاه ها عملکرد و میزان آشنایی اپراتور دستگاه به کار با دستگاه می باشد، به عبارتی کیفیت کار در عملیات روکش کاری چوب تنها به دستگاه و سیستم های کاری آن وابسته نیست بلکه آشنایی و عملکرد اپراتور دستگاه با فوت و فن کار نیز عامل تعیین کننذه ی آن هستند .البته این بدان معنا نیست که سیستم ها و امکانات نسب شده بر روی دستگاه پرس وکیوم تا حدودی جبران کننده ی این کم کاری و عدم آشنایی با سیستم نمی تواند باشد. اما مسلما به صورت کامل نمی تواند جبران کننده باشد و یا حداقل در زمانی که این مقاله نگارش می شود تکنولوژی این کار وجود ندارد.

مراحل عمل پرس چوب با ماشین های پرس وکیوم چوب

  • قرار دادن قطعه کار بر روی دستگاه پرس وکیوم :در مرحله ینخست کار قطعه کار بر روی میز دستگاه پرس وکیوم قرار داده می شود . میز کار پرس وکیوم در ابعاد و اندازه های مختلف ساخته می شود که مناسب برای روکش کردن درب های کابینت ، دبر های ضد سرقت و… باشند ، برخی از مشتریان دستگاه های پرس وکیوم نیز بسته به کار و نوع کار خود میز با ابعاد سفارشی تهیه می کنند . روکش های پرس وکیوم در دو اندازه ی ۱۲۵ و ۱۴۰ تولید می شوند که به واسطه همین میز های ماشین الات پرس وکیوم نیز در ابعاد استاندارد همین دو اندازه را دارند ولی در طول می توانند متفاوت باشند . البته لازم به ذکر است که به ندرت کسی سفارش به تولید میز هایی با عرض بیشتر از ۱۴۰ را دارد که در انگشت شماری از افراد که این کار را انجام می دهند نیز قصد و نیت آن ها از روکش کردن چوب و مصنوعات چوبی چیز دیگری است ، که توضیح در باره ی این قضیه به نوع عملکرد و مکانیزم کاری دستگاه های پرس وکیوم دارد که از حوصله ی این مقاله خارج است و بعدا بدان خواهیم پرداخت.
  • پاک کردن سطح از غبار: بعد از عمل قرار دادن قطعه کار بر روی میز دستگاه پرس وکیوم ، سطح قطعه کار می بایست به صورت کامل قبل از انجام مرحله ی بعد تمیز گردد ، بی دقتی و یا اهمیت ندادن به این مرحله از کار به صورت مستقیم بر کیفیت و زیبایی کار تاثیر منفی گذاشته و باعث خرابی خروجی کار می شود
  • پوشاندن سطح ورقه با چسب: بعد از انجام مرحل قبل مبنی بر تمیز کردن قطعه کار و اطمینان از عدم وجود هر گونه براده ی چوب یا هر ماده ی دیگری بر روی قطعه کار عملیات چسب کاری بر روی قطعه کار انجام می شود که باید دقت خاصی نیز متوجه ی این مرحله از عملیات روکش کاری چوب و مصنوعات چوبی کرد.
  • چسباندن لایه روکش: در این مرحله از کار لایه ی روکش به بر روی قطعه کار قرار داده می شود و از این موضوع که روکش چوب سر تا سر میز دستگاه پرس وکیوم را پوشانده باشد نیز اطمینان حاصل می شود.
  • پرس سرد و گرم: هد دستگاه را بسته و پس از استارت دستگاه عملیات پرس کردن چوب و مصنوعات چوبی شروع  می شود.
  • خروج ورقه روکش دار: پس از مدت زمان معینی هد دستگاه از عملیات باز می ایستد و اپراتو با باز کردن هد دستگاه پرس وکیوم می تواند قطعه کار روکش شده را مشاهده کند ولی تا مدتی حدود ۳ الی ۴ دقیقه نمی تواند به واسطه ی گرمای زیاد و داغ بودن قطعه کار به آن دست بزند و می بایست مدت زمانی را برای سرد شدن و سپس جابجا کردن قطعه کار اختصاص دهد.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *