دستگاه سی ان سی لیزر در انواع لیزر فلزات و غیر فلزات در بازار تولید و روانه ی بازار میشوند . دستگاه های لیزر غیرفلزات برای برش و حکاکی روی چوب و ام دی اف و انواع پلاستیک ها کاربرد دارند . قدرت برش این دستگاه های برش لیرز تا 6 میلیمتر می باشد و برای کشیدن طرح و حکاکی عملا حالت سوزاندن ام دی اف را انجام می دهد

سی ان سی لیزر چوب

دستگاه های سی ان سی لیزر برای دکوراسیون داخلی ، ساخت انواع ماکت های ام دی افی ، انواع تزیینات داخلی و غیره مورد استفاده قرار میگیرند.

تولید ایران
شرکت تولید کننده تراشه صنعت آغاج
مدل ماشین آلات TSAL1160
ابعاد میز دستگاه های cnc 100*140/100*160/
تیوپ رسی
موتور محرکه 750 دلتا
کنترلر 7621
تعداد محور ها 2 محور
چیلر 5000-5200 یخچالی

 

لیزر چیست

لیزر(Laser)، وسیله ای است که باعث تحریک اتم ها یا مولکول ها برای انتشار نور در طول موج های خاص و در نتیجه تقویت نور می شود، و به طور معمول یک پرتوی بسیار باریک از تابش تولید می کند. این انتشار، به طور کلی دامنه بسیار محدودی از طول موج های مرئی، مادون قرمز یا ماورا بنفش را پوشش می دهد. لیزر مخفف عبارت “تقویت نور توسط امواج تحریک شده” است.

 

تاریخچه ی لیزر

سیر تکاملی لیزر به صورت زیر می باشد:

 

  • سال 1917، آلبرت انیشتین بنیان فناوری Laser را زمانی که پدیده “انتشار تحریک شده” را پیش بینی می کند، و اساسی برای عملکرد همه آنها قرار می دهد.
  • سال 1939، والنتین فابریکانت استفاده از انتشار تحریک شده برای تقویت تشعشعات را نظریه پردازی می کند.
  • سال 1950، چارلز تاونز، نیکولای باسوف و الکساندر پروخوروف تئوری کوانتومی انتشار تحریک شده را، توسعه داده و انتشار تحریک شده مایکروویو را ارائه می دهند. آنها بعدها برای این کار، جایزه نوبل فیزیک را دریافت کردند.
  • سال 1959، گوردون گولد، دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه کلمبیا، پیشنهاد می کند که برای تقویت نور می توان از انتشار تحریک شده استفاده کرد. او یک تشدید کننده نوری را توصیف می کند که می تواند یک پرتو باریک از نور منسجم ایجاد کند و آن را LASER برای “تقویت نور توسط امواج تحریک شده” می نامد.
  • سال 1960، تئودور مایمن، اولین نمونه Laser را در آزمایشگاه های تحقیقاتی هیوز در مالیبو، کالیفرنیا ساخت.  این نمونه، از یاقوت مصنوعی به عنوان محیط فعال استفاده می کند و یک پرتو قرمز عمیق، از نور با طول موج 694.3 نانومتر منتشر می کند. اولین کاربرد آن، برای بردیابهای نظامی بود و به دلیل قدرت بالای آن، هنوز هم به صورت تجاری برای سوراخکاری الماس استفاده می شود.
  • سال 1963، لیزر دی اکسید کربن (CO2) توسط Kumar Patel در آزمایشگاه های AT&T Bell ساخته شده است. CO2 نسبت به Laser یاقوت هزینه بسیار کمتر ولی کارایی بیشتری دارد. این فاکتورها، بیش از 50 سال است که دی اکسید کربن را به محبوب ترین نوع Laser صنعتی تبدیل کرده است.

 

سی ان سی لیزر چیست

به صورت معمول وقتی بحث در خصوص سی ان سی لیزر به میان می آید ، دستگاهای سی ان سی به دو گروه سی ان سی لیزر فلزات ( این موضوع خارج از بحث ماست ) و دستگاه های سی ان سی لیزر غیر فلزات می باشد

دستگاه cnc برش لیزری
دستگاه cnc برش لیزری

دستگاه های لیزر غیر فلزات از این نوع لیزر برای برش اغلب مواد غیر فلزی مانند پارچه، چرم طبیعی و مصنوعی، مواد پلاستیکی، ام دی اف، پلکسی گلاس، لاستیک و … استفاده می‌شود. با دستگاه برش لیزر سی ان سی مواد کانی مانند شیشه، کاشی, آینه و سرامیک را نمی‌توان برش زد.

 

دستگاه سی ان سی لیزر چوب و ام دی اف تصا ماشین

دستگاه سی ان سی لیزر برش چوب و ام دی اف

برای برش انواع ام دی اف تا ضخامت 6 میل و انداختن طرح های مختلف بر روی انواع ام دی اف و نِیوپان تا ضخامت 32 میلیمتر مناسب می باشد . این دستگاه در ابعاد 90*130 به صورت استاندارد تولید و به بازار عرضه میشود

 این دستگاه سی ان سی لیززر غیر فلزات می توان برای برش بسیاری از مواد غیر فلزی مانند ام دی اف, پلکسی گلاس, پارچه, چرم طبیعی و مصنوعی, مواد پلاستیکی و بعضی لاستیک ها استفاده کرد. معمولاً دستگاه برش لیزری با لیزر CO2 کار می کند و از آن برای برش اغلب مواد غیرفلزی به جز مواد کانی مانند کاشی, سرامیک, شیشه و آینه میتوان استفاده کرد.

سی ان سی لیزر از دیگر انواع ماشین آلات حکاکی بر روی چوب می باشد که برای منبت کار ی مورد استفاده ی درودگران قرار می گیرد.

دستگاه برش و حکاکی لیزر در بازار ماشین آلات سی ان سی چوب  با نام هایی چون  دستگاه برش لیزر، دستگاه حکاکی لیزر، دستگاه های لیزر برش ، دستگاه های حک لیزری یا دستگاه های حکاکی لیزری شناخته می شوند، این ماشین ها دستگاه های پیشرفته ای هستند که از آن ها برای مقاصد متعدد و در صنایع مختلف استفاده می شود که حکاکی بر روی چب ، شیشه ، پلکسی و … جزو نمونه ی بارزی از تعدد استفاده از دستگاه های لیزر در صنایع می باشد.

 

عملکرد سی ان سی برش لیزر

در این نوع از برش، پرتو قوی لیزر به محل برش هدایت و برروی سطح مدنظر از متریال متمرکز می‌شود. تمرکز این پرتو قوی بر روی سطح متریال موجب تبخیر، ذوب و یا سوختن بخش هدف از متریال می‌گردد. مواد مذاب یا سوخته توسط گاز کمکی اکسیژن یا نیتروژن از نقطه برش جدا و پاکسازی می شود.

دستگاه با گاز کمکی اکسیژن انرژی حاصل از سوختن ماده همراه با اکسیژن نیز به کمک لیزر می آید و نتیجه نسبت به برش نیتروژن برش سطوح با قطر بالاتر و سرعت بیشتر انجام می‌گردد، اما کیفیت برش لیزر CNC با گاز کمکی اکسیژن نسبت به برش با نیتروژن پایین‌تر است.

 

تنظیم و انتخاب نوع و قدرت دستگاه، گازبرش و پارامترهای برش قاعدتاٌ بر مبنای جنس متریال و ضخامت آن انجام می‌شود.

 

ویژگی های سی ان سی لیزر

– سرعت بالای برش و حکاکی
– دقت بالا در فرآیندهای برش و حکاکی
– عدم نیاز به دخالت دست
– سهولت تبدیل طرح طراحی شده به محصول

– انعطاف پذیری بالا
– امکان کار بر روی طیف وسیعی از مواد

 

مشخصات فنی این نوع ماشین ها

 

  • توان لیزر : ۶۰-۱۲۰ ولت
  • ابعاد دستگاه : سفارشی ( در ابعاد و اندازه های متنوع)
  • هد لیزر با قابلیت ۱۰۰۰۰ ساعت کار مفید ( به صورت مداوم)
  • چپیلر پر قدرت مجزا
  • امکان استفاده از ورودی USB ورژن ۳ برای انتقال داده ها
  • رطوبت عملیاتی : ۵-۹۵ درجه ی سانتیگراد
  • سرعت حکاکی :۲۴۰۰۰
  • دقت تفکیک : ۰٫۰۲۵
  • برق مصرفی : ۵۰HZ-   ۱۰A    -۲۲۰V
  • دقت قرار گیر  مجدد ۰٫۰۰۱ میلیمتر
  • توان برق مصرفی :۱۲۵۰W
  • دمای عملیاتی : ۰-۴۷  درجه ی سانتیگراد
  • مجهز به حافظه ی داخلی با ظرفیت بالا جهت بهبود سرعت دستگاه
  • پشتیبانی از فایل های CAM-ACD  و سایر فایل های گرافیکی
  • قابلیت حکاکی روی سنگ – چوب -پلکسی -چرم و ….