سی ان سی 5 محور طلا تضا ماشین

سی ان سی 5 محور طلا النگو سازی


آموزش اپراتوری دستگاه CNC برای کسانی که در صنایع مختلف اعم از صنعت چوب و سنگ و پارچه و ورق های فلزی و … اجتناب ناپذیر است و شما برای اینکه بتوانید در این رسته ها فعال باشید می بایست با زبان ماشین های سی ان سی آشنا شوید.

دوره های آموزشی اپراتوری تراشه صنعت آغاج در انواع دوره های عمومی و خصوصی برگذار میشود و بصورت تخصصی مفاهیم و اصول کلی و تخصصی کار با ماشین الات در این کلاس ها تدریس میشوند .

فهرست محتوا

آموزش اپراتوری دستگاه CNC

چرا باید کار با دستگاه سی ان سی را بیاموزیم !؟

دستگاه سی ان سی امروزه به یکی از اجزای جدایی ناپذیر صنعت چوب تبدیل شده است. تقریباً هر کارگاه چوبی یک دستگاه سی ان سی نیاز دارد. بسته به نیاز، ممکن است قیمت و اندازه این دستگاه پایین و کوچک یا بسیار بزرگ و بالا باشد. جدای از بحث قیمت و کاربرد دستگاه، کار با آن ساده نیست و باید به نحوه کار با آن آشنایی داشته باشید.

لزوم آموزش اپراتوری دستگاه سی ان سی CNC چوب  وقتی نمود می کند که یک دستگاه سی ان سی با هزینه ای بالا تهیه شود و صرفا به دلیل استفاده ی ناکارامد از دستگاه سی ان سی ذکر شده بخشی یا بخش هایی از آن صدمه ببینند و یا کاربر اپراتور مجبور باشد با صحیح و خطا اقدام به یادگیری کار با دستگاه cnc بکند .

در چنین شرایطی علاوه بر اینکه اموزش صورت گرفته برای تربیت اپراتور اصولی نبوده است . هر لحظه امکان تخریب و از کار افتادن دستگاه به دلیل استفاده غیر کاربردی به دلیل نبود آموزش مناسب وجود دارد و این مهم خسارات مالی و جانی متعددی را به دنبال دارد

سرفصل ها و محتوای آموزشی 

گروه صنعتی تراشه صنعت اغاج فعال در حیطه ی ساخت و تولید انواع ماشین الات سی ان سی چوب ، سی ان سی شیشه ، سی ان سی برش پارچه و چرم ، سی ان سی لیزر ، سی ان سی سنگ و … می باشد و در جهت پر کردن این خلا اموزشی و همچنین تمامی عزیزان و مشتریانی که از محصولات این مجموعه استفاده میکنند.

چه در داخل کشور و چه در خارج از کشور اقدام به برگذاری کلاس های اموزشی و تدوین پکیج های اموزشی کرده است تا بتواند به نوبه ی خود آموزش کار با ماشین الات سی ان سی را به علاقه مندان این رشته بیاموزد

سی ان سی چوب تخت 3 محور همزمان
سی ان سی چوب تخت 3 محور همزمان

ما قصد داریم ساده کاربردی و اسان تر از آن چیزی که هست ، کار با دستگاه سی ان سی و مفاهیم اپراتوری سمت نرم افزار و سمت دستگاه را به شما آموزش دهیم، در این میان شاید برخی مفاهیم و مطالب بدلیل تازه بدون فررار باشند.

اما این اطمینان را به شما می دهیم تا زمانی که تمامی اصول کار با دستگاه را بیاموزید با تمامی توان از تمامی امکانات موجود کمک میگیریم و در کنارتان هستیم.

سی ان سی چیست و دستگاه سی ان سی کدام است

دستگاه سی ان سی چیست !؟ سوالی است که در جای جای مقالات وبسایت به کرات در خصوص آن صحبت شده است . لازم است قبل ازاینکه مجدد به دستگاه CNC و روال آموزش اپراتوری CNC بپردازیم، به تحلیل واژه ی سی ان سی بپردازیم و بدانیم که واژه ی cnc از کجا آمده است

CNC مخفف “Computer Numerical Control” به معنای «کنترل عددی کامپیوتری» است. هنگامی که از کامپیوترها برای کنترل یک ابزار «کنترل عددی» (NC) استفاده می‌شود، آن ابزار یا دستگاه را CNC می‌نامیم. به عبارت دیگر، اگر برای کنترل ابزارهای ماشینی مانند تراش، آسیاب، شیار، شکل‌دهنده و غیره از کامپیوتر استفاده کنیم، به آن‌ها دستگاه CNC گفته می‌شود.

عملیات برش انجام شده توسط CNC را ماشین‌کاری CNC می‌نامند. خدمات مختلف ماشین‌کاری که در آن‌ها از دستگاه CNC استفاده می‌شود به عنوان خدمات ماشین‌کاری CNC شناخته می‌شوند. معمولاً در دستگاه CNC ابتدا برنامه‌ها طراحی یا تهیه می‌شوند و سپس به دستگاه CNC داده می‌شوند. طبق این برنامه‌ها، CNC حرکت و سرعت ابزارهای ماشین را کنترل می‌کند.

قسمت های مختلف یک دستگاه CNC

قسمت های مختلف یک دستگاه سی ان سی شامل دستگاه های ورودی به عبارتی دستگاه هایی که برای ورد برنامه استفاده میشوند ، واحد کنترل که عملکرد های مختلف دستگاه و محاسبات در ان انجام میشود . ابزار ماشین که شامل ابزار های مورد استفاده در دستگاه می باشد و … که به تفضیل در ذیل بدان ها می پردازیم

(الف) دستگاه‌های ورودی

 دستگاه‌هایی هستند که برای ورود برنامه در دستگاه CNC استفاده می‌شوند. معمولاً سه دستگاه ورودی استفاده می‌شود که این سه دستگاه نوار پانچ‌ خوان، نوار مغناطیسی خوان و کامپیوتر از طریق ارتباط RS-232-C است.

(ب) واحد کنترل ماشین (MCU):

 این بخش قلب دستگاه CNC است و عملکرد کنترل دستگاه CNC را انجام می‌دهد، عملکردهای مختلف MCU به شرح زیر

است

    • دستورالعمل‌های رمزگذاری‌شده را دریافت می‌کند و می‌خواند.
    • دستورالعمل رمزگذاری‌شده را رمزگشایی می‌کند.
    • برای تولید دستورات حرکت محور، درون‌یابی (خطی، دایره‌ای و مارپیچی) را پیاده‌سازی می‌کند.
    • دستورات حرکت محور را به مدارهای تقویت‌کننده برای هدایت مکانیسم‌های محور می‌دهد.
    • سیگنال‌های بازخورد موقعیت و سرعت را برای هر محور محرک دریافت می‌کند.
    • توابع کنترل کمکی مانند «کولنت» (Coolant) یا خاموش/روشن «اسپیندل» (Spindle) و تغییر ابزار را اجرا می‌کند.

 

(ج) ابزار ماشین

یک ابزار ماشین CNC همیشه دارای یک جدول و یک اسپیندل برای کنترل موقعیت و سرعت است. جدول ماشین در جهت محور X و Y و اسپیندل در جهت محور Z کنترل می‌شوند.

(د) سیستم درایوینگ

 سیستم درایوینگ دستگاه CNC از مدارهای تقویت‌کننده، موتورهای محرک و پیچ ساچمه‌ای تشکیل شده است. MCU سیگنال‌های هر محور (یعنی موقعیت و سرعت) را به مدارهای تقویت‌کننده می‌دهد. سپس سیگنال‌های کنترلی برای تحریک موتورهای محرک تقویت می‌شود. و موتورهای محرک فعال، پیچ ساچمه‌ای سربی را برای قرار دادن میز ماشین می‌چرخانند.

(هـ) سیستم بازخورد یا فیدبک

 این سیستم متشکل از ترنسدیوسرهایی است که به عنوان سنسور عمل می کنند. به آن سیستم اندازه گیری نیز گفته می شود. این بخش شامل ترنسدیوسرهای موقعیت و سرعت است که به طور مداوم موقعیت و سرعت ابزار برش را در هر لحظه کنترل می کند.

MCU سیگنال‌ها را از این ترنسدیوسرها دریافت می‌کند و از اختلاف بین سیگنال‌های مرجع و سیگنال‌های فیدبک برای تولید سیگنال‌های کنترل به منظور تصحیح خطاهای موقعیت و سرعت استفاده می‌کند.

(و) واحد نمایش: از یک مانیتور برای نمایش برنامه‌ها، دستورات و سایر اطلاعات مفید دستگاه CNC استفاده می‌شود.

دستگاه CNC چگونه کار می‌کند؟

دستگاه CNC طبق مراحل زیر کار می‌کند:

    • ابتدا، برنامه به MCU وارد می‌شود.
    • در MCU تمام فرایند داده‌ها انجام می‌شود و MCU طبق برنامه تهیه شده، تمام دستورات حرکت را آماده کرده و به سیستم درایوینگ می‌فرستد.
    • سیستم درایوینگ، در حالی که دستورات حرکت توسط MCU ارسال می‌شوند، کار می‌کند. این سیستم حرکت و سرعت ابزار ماشین را کنترل می‌کند.
    • سیستم فیدبک اندازه‌گیری موقعیت و سرعت ابزار ماشین را ثبت می‌کند و یک سیگنال بازخورد به MCU می‌فرستد.
    • در MCU، سیگنال‌های بازخورد با سیگنال‌های مرجع مقایسه می‌شوند و در صورت وجود خطا، آن را تصحیح می‌کند و سیگنال‌های جدیدی را برای ابزار صحیح به دستگاه می‌فرستد.
    • از یک واحد نمایشگر برای دیدن همه دستورات، برنامه‌ها و سایر داده‌های مهم استفاده می‌شود و به عنوان چشم دستگاه عمل می‌کند.

انواع ماشین‌آلات و دستگاه های سی ان سی (CNC)

دستگاه های سی ان سی وماین الاتی که به نوعی در رده و زمره ی این دستگاه ها قرار میگیرند بسته به نوع تقسیم به مدل های مختلف قابل تقسیم می باشند . ما در این مقاله از منظر کلی دستگاه های سی ان سیی را به سه گروه تقسیم می کنیم .

گروه اول دستگاه حفاری و ایجادکننده سوراخ است. این ماشین‌ها بر ایجاد سوراخ‌های دقیق با استفاده از یک مته متمرکز شده‌اند و در شرکت‌های تولیدکننده قطعات خودرو رایج هستند. با استفاده از دستگاه CNC اطمینان حاصل می‌شود که سوراخ‌هایی در همان نقاط روی هر قطعه‌ای که از دستگاه عبور می‌کند، ایجاد می‌شوند.

گروه دوم بعدی دستگاه تراش CNC است. این ماشین‌آلات تقریباً مانند تراش چرخان معمولی کار می‌کنند. تنها تفاوت این است که کامپیوتر به بازوی رایانه‌ای می‌گوید که کجا باید در امتداد کار حرکت کند. همچنین می‌گوید که چه مقدار فشار وارد شود تا شروع به قطع مواد کند.

این تنظیمات می‌تواند برای افرادی که وسایلی مثل پایه میز یا چوب بیس‌بال می‌سازند عالی باشد. تبدیل از دستگاه دستی تراشکاری چوب به تراش CNC به شدت کارایی برش را افزایش می‌دهد و برش کامل هر قطعه را تضمین می‌کند.

گروه نهایی دستگاه CNC مطمئناً متداول‌ترین موردی است که مشاهده خواهید کرد. به این نسخه روتر CNC گفته می‌شود. روتر CNC همه‌کاره‌ترین دستگاه CNC است. این ماشین‌ها به اپراتورها امکان می‌دهد تا برش‌های بسیار دقیقی را انجام دهند.

آموزش اپراتوری سی ان سی را از کجا و چگونه شروع کنیم

در ادامه ی مقاله به اصولی مهم و کاربردی از فرایند اموزش کار با دستگاه و دستگاه های سی ان سی سنگ و چوب ، فلز ، لیزر و … می پردازیم ، لازم است علاقه مندان به اموزش کار به دستگاه های سی ان سی به مطالب ذیل بیشتر اهمیت داده و مراحل را به ترتیب طی نمایند

با چه نوع دستگاه سی ان سی میخواهید کارکنید

گام اول برای اموختن هر کاری این است که مشخص کنید چه کاری را چگونه میخواهید انجام دهید . در فرایند اموزش کار با دستگاه سی ان سی نیز این مهم می بایست رعایت شود . ابتدا از خود سوال کنید کار با چه نوع دستگاهی(اعم از لیزر ، سنگ ، شیشه ، فلز و …) از سری دستگاه های سی ان سی میخواهید اموز ببینید

آیا از CNC برای مواد نرم مانند چوب و پلاستیک استفاده می‌کنید یا کارتان فلزکاری است؟ این‌ها نوع ماشین شما را تعیین می‌کند. برای مثال، اگر با چوب کار می‌کنید، روتر CNC ابزار انتخابی شماست. این در حالی است که دستگاه فرز CNC برای ساخت قطعات با فلز مورد نیاز خواهد بود.

با اموزش یک نرم افزار شروع کنید

همان‌طور که قبلا هم ذکر کردیم تمامی دستگاه‌های CNC بدون استثنا از نرم‌افزار رایانه‌ای برای کنترل ابزارهای خود استفاده می‌کنند و به همین دلیل به آن‌ها دستگاه های کنترل عددی کامپیوتری می‌گویند. این نرم‌افزار اساساً یک فرایند سه‌مرحله‌ای است.

قبل از اینکه برنامه CAM (مخفف “Computer Aided Manufacturing” به معنی «ساخت با کمک کامپیوتر») نقشه را به کدی به نام «کد جی» (G-Code) تبدیل کند، این قسمت در یک برنامه CAD ترسیم می‌شود (طراحی به کمک کامپیوتر). دستگاه کد جی (G-Code) را می‌خواند و قطعه را می‌سازد. برخی از ماشین‌کاران کد جی را مستقیماً در دستگاه می‌نویسند، اما بیشتر آن‌ها به برنامه CAM اعتماد می‌کنند.

جی کد G-COD چیست

بدلیل این مقاله بررسی کلیات مربوط به اموزش اپراتوری دستگاه های سی ان سی می باشد فلذا از تحلیل و تفسیر کلی جیکد دست کشیده و به یک توضیح کلی از آن بسنده میکنیم

جیکد یک زبان برنامه نویسی برای ماشین های کنترل عددی می باشد .G Code نویسی یعنی به زبان استاندارد با ماشین صحبت کردن؛ پس به عبارتی ماشین cnc زبان مخصوصی دارد که جی کد گفته میشود.

پس ما باید اطلاعات رو با زبان قابل فهم ماشین بهش معرفی کنیم. در ادامه با ما همراه باشید تا الفبای زبان cnc رو با هم یاد بگیریم. نرم افزارهای CAD/CAM زبان انسان را به زبان ماشین ترجمه میکنند. زبان انسان نقشه است و زبان ماشین cnc کدهای جی کد

به طورکلی دستور برنامه های CNC شامل جی کد و ام کد (M کد) هستش که با خروجی گرفتن از نرم افزارهای نرم افزارهای CAD/CAM نقشه به جی کد ترجمه میشود

 

نقشه‌های CAD‌ را تهیه کنید

هر طرح و مدلی برای اینکه برای کامپیوتر قابل درک باشد باید به صورت برداری ترسیم گردد ، همانطور که میدانید ما در عالم گرافیک دو مدل نوع تصویر داریم ، مدل ابتدایی آن مدل بیت مپ ها یا پیکسلی ها به عبارتی تمامی تصاویری که بر پایه ی پیکسل ساخته میشوند ، مانند عکس هایی که با دوربین های دیجیتال یا دوربین های گوشی گرفته میشوند

و نوع ثانوی این تصاویر نمونه های برداری یا وکتور ها هستند که از پیکسل ساخته نشده اند و بر حسب یک سری محاسبات ریاضی ساخته و تولید میشوند ، نوع فایلی که بیشتر در عالم طراحی مورد استفاده قرار میگیرد نمونه ی برداری آن می باشد که با کمک نرم افزار های طراحی دوبعدی و سه بعدی نظیر کرل ، سالید ، کتیا ، راینو ، تری دی مکس و … ساختهو پرداخته میشون

برنامه‌های CAM‌ را بنویسید،

در مرحله ی بعدی و هنگامی که طرح اولیه ی شما ایجاد شد می بایست از آن خروجی بگیرید و آن را به یک برنامه CAM وارد کنید. اینجاست که همه چیز پیچیده‌تر می‌شود، زیرا شما باید به نرم‌افزار بگویید از چه نوع ابزاری استفاده کند و همچنین اینکه عمق یا سرعت آن باید چه اندازه باشد.

هنگامی که ابزارهای خود را تعریف کردید، زمان آن فرا رسیده است که کد جی برای خواندن دستگاه خود ایجاد کنید. پس از پایان ورود اطلاعات، این امر به طور خودکار انجام می‌شود.

ورود به دنیای G-code و M-code ها

دستگاه‌های CNC تجاری به صورت معمول کامپیتور با کابل به دستگاه سی ان سی متصل شده و G-Code را مستقیماً به دستگاه منتقل می‌کنند، اما دستگاه‌های «هابی» (Hobby) توسط رایانه‌های شخصی خارجی اداره می‌شوند. این برنامه‌ها باید یک برنامه کنترل ماشین داشته باشند و شما برای جابه‌جایی دستگاه، کد جی را در این برنامه بارگذاری می کنید. اگر می‌خواهید جی کد g- code را مستقیماً در دستگاه تایپ کنید،

مرجع کد جی را برای دستگاه خود پیدا کنید. سپس می‌توانید دستورات را مستقیماً درون برنامه تایپ کنید و فرایند CAD و CAM را دور بزنید.

نکته‌ای که باید به آن دقت داشته باشید، این است که تایپ مستقیم g- codeدر برنامه برای طراحی‌های ساده خوب است، اما برای جزئیات بیشتر بهتر است از طرح‌های CAD استفاده کنید و آن‌ها را با استفاده از CAM تبدیل کنید.

دستگاه سی ان سی تراشه صنعت آغاج
دستگاه سی ان سی تراشه صنعت آغاج

کار روی قطعه را آغاز کنید

وقتی جی کد آماده شد یکبار مراحل را از نو چک کنید تا اشتباهی در مراحل تعریف ابزار ، عمق و نوع برش و …. صورت نگرفته باشد و سپس جی کد یا به عبارتی فایل ماشین کاری را به دستگاه سی ان سی منتقل کنید ،

هم اکنون می توانید لذت واقعی کار و ماشین کاری با دستگاه های سی ان سی را درک کنید ! اطمینان حاصل کنید که مواد و تجهیزات در محل خود جای گرفته باشد، چه توسط دستگاه و چه با یک چیز دیگر. عقب بایستید و برنامه را شروع کنید. تماشای برش ماشین برای طراحی بسیار جذاب است و آنچه در پایان با آن روبه‌رو خواهید بود، چیزی است دقیق‌تر از آنچه که با دست حاصل می‌شود.

مروری کلی به مزایای دستگاه های سی ان سی CNC machines

از مزایای دستگه CNC می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

 

    • می‌تواند کارهایی را با بالاترین دقت و بیش از هر ماشین دستی دیگری انجام دهد.
    • در 24 ساعت شبانه‌روز می‌تواند کار کند.
    • قطعات تولید شده توسط آن دقت یکسانی دارند. هیچ‌گونه مغایرتی بین قطعات ساخته شده وجود ندارد.
    • اپراتور بسیار ماهر برای کار با آن لازم نیست. یک اپراتور نیمه‌ماهر نیز می‌تواند دقیق کار کند.
    • اپراتورها می‌توانند به راحتی تغییراتی را ایجاد کرده و زمان تأخیر را کاهش دهند.
    • توانایی تولید طرح‌های پیچیده با دقت بالا را در حداقل زمان ممکن دارد.
    • نرم‌افزار طراحی مدرن به طراح این امکان را می‌دهد تا ایده سازنده را شبیه‌سازی کند. و این نیاز به ساخت نمونه اولیه یا مدل را برطرف می‌کند و باعث صرفه‌جویی در وقت و هزینه می‌شود.
    • تعداد کمتری از کارگران با CNC کار می‌کنند و بدین ترتیب در هزینه‌های کار صرفه‌جویی می‌شود.

در دوره های اموزشی تصا ماشین چه می آموزید

کلاس های آموزشی اپراتوری دستگاه های سی ان سی شامل مراحل آموزش طراحی طرح نمونه با نرم افزار های طراحی مانند کورل ، معرفی طرح خروجی از نرم افزار کورل به نرم افزار های ماشین کاری نظیر ARTcam و PowerMill جهت تبدیل مسیر ماشین کاری به G- Code  و M – Code

ابزار شناسی و معرفی انواع ابزار های پر کاربرد در صنایع مختلف اعم از صنعت چوب و فلز و پلاستیک و شیشه و …و ، معرفی جی کد های خروجی به کنترل درستگاه و تبدیل آن ها به صفر و یک برای انجام عملیات ماشین کاری و در نهایت طریقه ی فیکس کردن قطعه کار روی دستگاه سی ان سی ، رفرنس گیری و استارت برنامه در این دوره های مورد بررسی قرار گرفته و تدریس میگردند

آموزش کار با نرم افزار های CAM و CAD

برای کار در حیطه ی چوب و ام دی اف نرم افزاری چون ارتکم پرو فرایند کم و کد را پشتیبانی میکند به عبارتی کاربر اپراتور برای اینکه بتواند با دستگاه سی ان سی چوب کار کند ، تسلط به نرم افزار ارتکم تا 90 درصد نیاز فرد را مرتفع مینماید

نرم افزار هایی نظیر CorelDraw از قوی ترین نرم افزارهایی است که برای ایجاد و ویرایش فایل های گرافیکی برداری استفاده می شود. از این نرم افزار بیشتر در طراحی فایل های گرافیکی استفاده می شود که ابعاد بزرگی دارند مانند طراحی بنر و بیلبوردهای تبلیغاتی و … .

یکی از ویژگی های مهم این نرم افزار این است که با توجه به اینکه خروجی این نرم افزار به صورت برداری می باشد، تغییر اندازه تصاویر طراحی شده در آن، هیچ محدودیتی ندارد و می توان تا بینهایت بزرگ کرد بدون اینکه ذره از کیفیت تصویر خروجی کاسته شود. لذا بیشترین کاربرد را در طراحی طرح های ابتدایی جهت ماشین کاری را به دلیل قدرتمند بودن در حین سادگی نرم افزار دارد .

لذا در دوره ی آموزشی یادشده آموزش کار اصولی با نرم افزار ذکر شده به کار آموز داده خواهد شد

آموزش کار با نرم افزار Art Cam

به طور کلی می توانیم بگوییم نرم افزارArtcam یک نرم افزار منحصر به فرد است که به شما امکان ساخت فراورده های سه بعدی با کیفیت بسیار بالا در حداقل زمانی که می توانید تصور کنید را می دهد.

این نرم افزار همچنین شما را قادر می سازد تا به راحتی مدل های سه بعدی خودتان را طراحی کنید و مستقیما از پیش طرح هایی که ایجاد کردید یک مدل حکاکی شده چند لایه بدست آورده و یا یک مدل سه بعدی بر روی یک صفحه را حکاکی کنید.

همچنین امکان آن هم وجود دارد که از مجموعه برنامه های برجسته کاری به همراه این نرم افزار استفاده کنید، ابزار ها و استراتژی های پیشرفته نمونه سازی سه بعدی در Artcam راه حل کاملی را برای تمام نیاز های شما ارائه می کنند.

همچنین بعنوان یک راه حل موثق و البته کامل برای بسیاری از صنایع مثل ساخت علامت ها، نجاری، قالب سازی، حکاکی، برجسته کاری های سه بعدی، ضرب سکه، بسته بندی، طراحی طلا، و مواردی از این قبیل قابل استفاده است.

نرم افزار Artcam Pro ابزار هایی را در اختیار شما قرار میدهد که به سرعت بتوانید طرح های بسیار پیچیده هنرمندانه ای را ایجاد کنید.

بسیاری از شرکت ها در سراسر جهان برای تولید انواع محصولات با کیفیت و تعداد بسیار بالا، از نرم افزار Artcam Pro کمک می گیرند تا محدوده تولید و سودشان را افزایش دهند. ویژگی اصلی این نرم افزار ارائه خروجی های بسیار دقیق برای ماشین کاری و دستگاه های سی ان سی است که می توانید مستقیما طرح های خودتان را از طریق دستگاه سی ان سی ایجاد کنید.

حال که شما به صورت مختصر با این نرم افزار آشنا و متوجه شدید که به واسطه این نرم افزار، چه کار هایی را می توان انجام داد لازم است بدانید که در طی این دوره ی آموزشی، ما با ساختار کلی نرم افزار آشنا خواهیم شد و همچنین با انجام پروژه های مختلف به شما عزیزان این امکان را می دهیم تا تسلط لازم را بر روی این نرم افزار کسب کنید و نهایتا بتوانید ایده های ذهنی خود را پیاده سازی کنید.

 

آموزش کار با کنترلر دستگاه های Cnc

بعد از تبدیل طرح به جی کد و ام کد ، جی کد ها می بایست به کنترلر دستگاه داده شوند تا به زبان ماشین ترجمه شود .دستگاه های موجود در بازار ایران بسته به نوع و کاربری های مختلف و همچنین قیمت دستگاه cnc  از کنترلر های مختلف برای فرمان دادن به موتور های محرکه ی دستگاه سی ان سی بهره می برند که در این دوره ی آموزشی بسته به نیاز افراد شرکت کننده در دوره ی آموزشی طریقه ی کار با کنترلر های مختلف به فرد آموزش داده خواهد شد .

تعمیرات و نگهداری دستگاه cnc

از مهم ترین مباحث مربوط به کار با دستگاه cnc  لزوم و اهمیت توجه به موضوع تعمیرات و نگهداری دستگاه ها و ماشین های cnc  می باشد که به نوعی کیفیت کار خروجی دستگاه سی ان سی چوب و سی ان سی ینگ و سی ان سی لیزر و … و همچنین بازه ی عمر مفید دستگاه به این مهم وابسته می باشد .

 

سی ان سی روتاری چوب
سی ان سی روتاری چوب

در این دور ه ی آموزشی اصول تعمیرات و نگهداری دستگاه های سی ان سی مختلف به صورت مفصل و طبقه بندی شده بحث شده و به کارآموز آموزش داده خواهد شد .

 

 

چه چیز هایی در دوره ی آموزشی اپراتوری دستگاه cnc  خواهید آموخت

در این دوره های اموزشی کار با دستگاه های سی ان سی چوب ، سنگ ، شیشه ، لیزر ، دستگاه های روتاری و …. از مرحله ی طراحی تا مرحله ی ماشین کاری و تست و زدن نمونه کار های کاربردی روی دستگاه دنبال می شود ، لازم به تاکید است در این دوره های اموزشی که عمدتا بصورت خصوصی برگذار میشود تمام نیاز هایی که یک فرد برای کار با دستگاه سی ان سی می باشد تدریس میگردد

این دوره ها برای چه کسانی مفید است

این دوره ها برای تمامی علاقمندانی که کار با سی ان سی بصورت نیاز مبرم برای ادامه ی حیات شغلی آن ها می باشد و علاوه بر آن فرصت صحیح وخطا یا به عبارتی برای وقت خود ارزش قایل هستند مناسب میباشد ف

علاوه بر این بدلیل خصوصی بودن جلسات اموزشی امکان اموزش و اعزام نیرو در شهرستان ها یا کارگاه فرد اموزش گیرنده نیز موجود می باشد تا فرایند اموزش تسهیل یافته و مفاهیم اسانتر و کاربردی تر به کاراموز انتقال یابد

پکیج اموزشی دوره ی اپراتوری سی ان سی چوب

مجموعه فنی و مهندسی برای اینکه کاراموزان علاقمندان به کار اپراتوری سی ان سی بتوانند به اسانی این اموزش ها را فرا بگیرند اقدام به تهیه و تدوین یک مجموعه ی اموزشی نموده است که سرفصل های اموزش به شرح ذیل می باشد

مقدمه
۱ – خوش آمد گویی
۲ – فایل های تمرینی
فصل اول – صفحه ولکام اسکرین
۱ – شروع به کار و استفاده از محیط کاری
۲ – جستجو برای راهنمایی بیشتر
فصل دوم – رابط کاربری
۱ – گشت و گذار در رابط
۲ – آشنایی با toolbar و toolbox
۳ – آشنایی با docker ها
فصل سوم – شروع به کار
۱ – ایجاد صفحات
۲ – استفاده از ruler، grid، و guidelineها
۳ – کار با سند چند صفحه ای
۴ – لایه مستر و شماره گذاری صفحات
۵ – شروع کار با یک template
۶ – آشنایی با فرمت فایل ها
فصل چهارم – تول باکس
۱ – استفاده از ابزار Pick
۲ – استفاده از ابزارهای Shape edit
۳ – بررسی ابزار Crop
۴ – بررسی ابزار Curve
۵ – ایجاد یک شکل ساده
۶ – کار با dimension line ها
۷ – استفاده از connector line ها
۸ – نگاهی به ابزارهای Interactive tool
۹ – دیگر ابزارهای Interactive tool

فصل پنجم- کار با فونت ها
۱ – آشنایی با نوع فونت ها
۲ – نصب فونت ها
۳ – Font Manager کورل
۴ – استفاده از WhatTheFont
۵ – انواع متن
۶ – ایجاد layout ها
۷ – کار با جداول
فصل ششم – کار با اشیاء
۱ – دستورات مربوط به اشکال شامل combine و weld
۲ – گروه کردن و خارج کردن از گروه
۳ – دستورات هم ترازی و نکات هم ترازی
۴ – کپی در مقابل دوپلیکت و حالت خاص paste
۵ – چالش: ایجاد لوگوی یک فانوس دریایی
۶ – راه حل: ایجاد لوگوی یک فانوس دریایی
فصل هفتم- کار با Bitmap ها
۱ – ایمپورت کردن بیت مپ ها
۲ – کراپ کردن، تغییر سایز، و چرخاندن بیت مپ ها
۳ – حذف پس زمینه از بیت مپ ها
۴ – آشنایی با PowerTRACE
۵ – کار با PhotoZoom Pro
۶ – خروجی گرفتن تصاویر وب
فصل هشتم – ابزارهای مفید
۱ – کار با PowerClips
۲ – استفاده از Find and Replace
۳ – بررسی CorelCONNECT
۴ – بررسی اسکریپت ها و ماکروها
۵ – انتشار به صورت PDF
۶ – Object style ها

فصل نهم – آشنایی با رنگ ها
۱ – آشنایی با پالت رنگ ها
۲ – ایجاد یک پالت رنگ
۳ – شروع کار با color management
۴ – چالش: ایجاد یک کارت ویزیت
۵ – راه حل: ایجاد یک کارت ویزیت
فصل دهم – پرینت گرفتن
۱ – بررسی تنظیمات پرینت
۲ – کار با print merge
۳ – چالش: print merge
۴ – راه حل: print merge

فصل یازدهم – شخصی سازی محیط کار
۱ – ایجاد میانبرهای کیبورد و نوار ابزار
۲ – تنظیم و ریست کردن ویژگی های پیش فرض
۳ – تغییر ظاهر
۴ – خروجی گرفتن و به اشتراک گذاشتن محیط کاری
فصل دوازدهم – نتیجه گیری

اموزش ارتکم پرو نسخه های پایه 2008 و 2009
    • آموزش نصب نرم افزار
    • آشنایی با محیط نرم افزار
    • مدیریت مدل و پروژه
    • آشنایی با پنل ها و پنجره های طراحی
    • ساخت و ذخیره مدل
    • ساخت یک پروژه و ذخیره آن
    • لایه های Bitmap و Vector و مدیریت لایه ها
    • تبدیل Bitmap به Vector
    • ویرایش وکتور
    • وارد کردن فایل Pdf
    • Relief و قابلیت های آن
    • اکسترود
    • ادیت شکل ها
    • اسپین
    • ایجاد یک سویپ Two rail
    • Toolpath
    • ذخیره ابزارهای ماشین کاری
    • انتخاب استراتژی
    • هدایت حرکات ماشینکاری
    • رمپ و اولویت ماشینکاری
    • ارتفاع امن برای ابزار
    • Home کردن
    • ذخیره Toolpath
    • شبیه سازی Toolpath ها
    • و بسیاری نکات ریز و کاربردی در نرم افزار آرتکم
    • ماشین کاری دو بعدی
    • ماشین کاری دو بعدی سوراخ زنی
    • مباحث مربوط به زمان ماشین کاری
    • ماشین کاری سه بعدی
    • ماشین کای چهار بعدی
    • وارد کردن طرح های سه بعدی به ارتکم
    • و …

طریقه ی برگذاری کلاس های آموزشی اپراتوری

کلاس های اموزش اپراتوری دستگاه و دستگاه های سی ان سی به صورت عمومی ، کلاس های خصوصی و بصورت مجازی برگذار میشوند

کلاس های عمومی

در کلاس های عمومی ظرفیت کلاس بین 18-26 نفر متغیر می باشد . زمان برگذاری و تاریخ استارت دوره در این نوع کلاس ها بسته به زمان تکمیل ظرفیت می باشد . و فرایند اموزش بدین صورت است که علاقمندان در هر زمانی می توانند در دوره ثبت نام کنند ، بعد از تکمیل ظرفیت با یک یک ثبتنام کنندگان ارتباط گرفته میشود و برای شرکت در کلاس ها با وی هماهنگی های لازم انجام میگیرد

کلاس های خصوصی

کلاس های خصوصی بصورت کاملا خصوصی در محل دفتر شرکت انجام میگیرد ، مفاد و موارد و سرفصل های اموزشی در کلاس های خصوصی با کلاس های عمومی تفاوت چندانی ندارد اما در کلاس های خصوصی بدلیل خصوصی بودن تمام وقت استاد متعلق به کاراموز می باشد و در خصوص مباحث مختلف آموزشی و بسته به نیاز هایی که کاراموز دارد اموزش های مربوطه به وی داده میشود . درصورتی که این مهم در کلاس های عمومی محدودیت دارد و به صورت عمومی تری می بایست مطرح شود تا تمامی کارارموزان بتوانند در رده ی کاری خود از آن بهرمند شوند

کلاس های مجازی

بدلیل مشکلات عدیده ای که در خصوص رفت و آمد عزیزانی که در شهرستان ها ساکن هستند و علاقمنمد به آموزش کار با دستگاه های سی ان سی ، گروه فنی و مهندسی تراشه صنعت آغاج اقدام به برگذاری کلاس های خصوصی بصورت آنلاین کرده است . لطفا برای دریافت شرایط این کلاس ها و دریافت برنامه های مربوط به استفاده از کلاس های مجازی با پشتیبانی مکاتبه کنید

برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص دوره های اموزشی و پکیج های اموزشی با پشتیبانی انلاین مکاتبه کنید

به روز رسانی 7 خرداد 1402

 

27 دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *