پرس وکیوم تک سینی آسانسوری تصا ماشین با فریم دستی و کلمپی

پرس وکیوم تک سینی آسانسوری تصا ماشین با فریم دستی و کلمپی


کاربرد پی ال سی در پرس وکیوم مربوط به امکانات جانبی دستگاه وکیوم می باشد . PLC یک تراشه ی الکترونیکی می باشد که برای هوشمند کردن دستگاه های پرس وکیوم بر روی آن نصب میگردد .

با نصب تراشه ی پی ال سی دستگاه پرس وکیوم قابلیت ذخیره ی برنامه های کاری مختلف را خواهد داشت و همچنین سازنده را قادر می سازد تا با کد نویسی محیط کاری نرم افزاری  دستگاه را شخصی سازی نماید

کاربرد پی ال سی در پرس وکیوم

پی ال سی (PLC) چیست

از شرکتهای سازنده PLC می توان Siemens ، Allen Bradley ، AEG ، Omron ، Fanuc ، Mitsubishi ، Telemecamique ، Hitachi و … را نام برد . از این میان PLC های ساخت زیمنس در اکثر کشورهای دنیا دارای مقبولیت زیادی می باشند .

در کشور ما نیز اغلب صنایع بزرگ نظیر نفت ، گاز ، پتروشیمی و … استفاده از PLC های زیمنس را ترجیح می دهند . دلیل محبوبیت PLC های زیمنس قابلیت های پیشرفته ، استاندارد بودن و نحوه کار بسیار ساده این مدل می باشد .

PLC از عبارت Programmable Logic Controller به معنای کنترل کننده منطقی قابل برنامه ریزی گرفته شده است .

اولین سیستم های PLC با استفاده از رایانه های معمولی در اواخر دهه ۱۹۶۰ و اواخر دهه ۱۹۷۰ پدید آمدند . PLC های اولیه اغلب در کارخانجات خودروسازی مورد استفاده قرار می گرفتند .

معمولاً کارخانه های خودروسازی در هنگام تغییر مدل بیش از یک ماه متوقف می شدند . برای کاهش زمان تغییر مدل ، از PLC1 های اولیه و تکنیک های اتوماسیون استفاده شد .

یکی از مراحل زمانبر در تغییر مدل سیم کشی رله های جدید یا اصلاح شده و تابلوهای کنترل بود . قابلیت برنامه ریزی PLC از سیم کشی مجدد تابلوی پر از سیم ، رله ، تایمر و سایر اجزاء جلوگیری کرد و در نتیجه تغییر مدل به چند روز کاهش پیدا می کرد .

کاربرد PLC در صنایع مختلف

امروزه کاربرد PLC در صنایع مختلف به وفور به چشم می خورد . در ادامه تعدادی از این کاربردها را معرفی می کنیم :

·       صنایع خودروسازی : از قبیل عملیات سوراخکاری خودکار ، اتصال قطعات و همچنین آزمودن قطعات و تجهیزات اتومبیل ، سیستم های رنگ پاش ، شکل دادن بدنه به وسیله پرسهای خودکار و …

·       صنایع پلاستیک سازی : از قبیل ماشین های ذوب و قالبگیری های تزریقی ، دمش هوا ، سیستم های تولید و آنالیز پلاستیک و …

·       صنایع سنگین : از قبیل کوره های صنعتی ، سیستم های کنترل دمای خودکار ، وسایل و تجهیزاتی که در ذوب فلزات استفاده می شوند و …

·       صنایع شیمیایی : از قبیل سیستم های مخلوط کننده ، دستگاه های ترکیب کننده مواد با نسبت های متفاوت

·       صنایع غذایی : از قبیل سیستم های سانتریفیوژ ، سیستم های عصاره گیری و بسته بندی و …

·       صنایع ماشینی : از قبیل صنایع بسته بندی ، صنایع چوب ، سیستم های سوراخکاری ، سیستم های اعلان خطر و هشدار دهنده ، سیستم های مورد استفاده در جوش فلزات و …

·       خدمات ساختمانی : از قبیل آسانسورها ، کنترل هوا و تهویه مطبوع ، سیستم های روشنایی خودکار و …

·       سیستم های حمل و نقل : از قبیل جرثقیل ها ، سیستم های نوار نقاله ، تجهیزات حمل و نقل و …

·       صنایع تبدیل انرژی ( آب و برق و گاز ) : از قبیل ایستگاه های تقویت فشار ، ایستگاه تولید نیرو ، کنترل پمپ های آب ، سیستم های تصفیه آب و هوای صنعتی ، سیستم های تصفیه و بازیافت گاز و…

 

سخت افزار PLC

معمولاً یک PLC از اجزای سخت افزاری زیر تشکیل می شود :

۱)    رک (rack)

۲)    ماژول تغذیه (Power Supply – PS)

۳)    ماژول واحد پردازش مرکزی (Central Processing Unit – CPU )

۴)    حافظه (Memory)

۵)    ماژول ورودی (Input Module)

۶)    ماژول خروجی (Output Module)

۷)    کارت ارتباطی (Communication Processor)

۸)    ماژول واسط (Interface Module –IM)

۹)    ماژول تابع (Function Module-FM)

رک (rack)

ماژول های یک PLC روی rack نصب می شوند .

ماژول تغذیه (PS)

منبع تغذیه ولتاژ مورد نظر PLC را تامین می کند . این منبع معمولاً از ولتاژ ۱۲۰/۲۳۰ VAC ، ولتاژ ۵,۲۴ VAC را ایجاد می کند . منابع تغذیه PLC دارای ولتاژ تثبیت شده هستند برای اینکه اطلاعات موجود در حافظه بدون تغییر باقی بماند از یک باتری پشتیبان استفاده می شود .

ماژول CPU

در حقیقت قلب PLC است . وظیفه آن دریافت اطلاعات از ورودی ها ، پردازش این اطلاعات مطابق دستور های برنامه و صدور زمان است .

حافظه (Memory)

محل ذخیره سازی اطلاعات و برنامه کنترل است . سیستم عامل هدایت کننده PLC بر روی آن قرار دارد .

ماژول ورودی (IM)

محل ورود اطلاعات فرایند تحت کنترل به PLC است . حداکثر تعداد ورودی هایی که یک PLC می تواند داشته باشد به مدل cpu آن بستگی دارد . به طور کلی ورودی هایی که در سیستم های PLC مورد استفاده قرار می گیرند به دو صورتند : ۱- دیجیتال ، ۲- ورودی های آنالوگ

ماژول خروجی (OM)

محل صدور فرملنهای PLC به فرآیند تحت کنترل است . خروجی ها هم به دو نوع آنالوگ و دیجیتال تقسیم می شوند .

 

 

کارت ارتباطی (CP)

کارت ارتباطی قابلیت سخت افزاری لازم را جهت اتصال PLC به شبکه های زیر فراهم می کند :

¾   Profibus

¾   Industrial Ethernet

¾   As – Interface

¾   ارتباط نقطه به نقطه ( point – to – point Link)

هر کارت CP مخصوص یک شبکه خاصی طراحی شده است . با استفاده از این کارتها می توان یک سیستم کنترل توزیع شده (PCS) ایجاد کرد . این سیستم عمل کنترل ، بین چند کنترل کننده توزیع و موجب سرعت عمل و صرفه جویی در وقت می شود .

ماژول واسط

گاهی اوقات تعداد ماژول های مورد نیاز بیشتر از تعداد ماژول های قابل نصب بر روی Rack است . در این صورت به رک های توسعه نیاز خواهیم داشت . با توجه به اینکه ماژولهای واقع بر روی رکهای توسعه و مرکزی همگی توسط یک CPU مدیریت می شوند باید بین این رکها ارتباط وجود داشته باشد . ماژولهای واسط ارتباط بین این رکها را برقرار می سازند .

ماژول تابع (FM)

این ماژول های هوشمند دارای یک CPU مستقل می باشند و قابلیت برنامه ریزی و تنظیم دارند . با استفاده از این ماژولها می توان ضمن ایجاد توانایی های جدید از حجم کار PLC به میزان قابل توجهی کاست . موارد کاربرد ماژول های تابع عبارتند از :

¾   کنترل حلقه بسته ( Closed Loop Control )

¾   کنترل موقعیت ( Positioning )

¾   شمارش ( Counting )

¾  کنترل سر موتور ( Servo – motor Control )

¾  کنترل موتورهای پله ای ( Stepper Motor Control )

¾    Electronic Cam Control

 

نحوه کار PLC

در هر سیکل اسکن قبل از اجرای برنامه CPU وضعیت تمام ورودی ها را به طور یکجا و در مکانی از حافظه ذخیره می نماید . سپس شروع به اجرای برنامه می کند .

CPU در حین اجرای برنامه به ورودی ها مراجعه نمی کند و برای اطلاع از وضعیت هر ورودی ، از داده های جدول تصویر ورودی استفاده می نماید .

PLC در حین اجرای برنامه نتایج حاصل را در مکانی از حافظه به نام جدول تصویر خروجی ها ( PIQ ) می نویسد و در پایان بعد از اجرای کامل برنامه ، نتایج را به طور یکجا به خروجی ها ارسال می کند . پس از آن سیکل اسکن بعدی به همین ترتیب آغاز می شود .

مقالات ذیل را نیز مطالعه کنید 

دستگاه سی ان سی سنگ

پرس غلطکی 

پرس ملامینه 

سی ان سی 6 کله تخت 

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *