تراشه صنعت اغاج|تولید کننده برتر ماشین الات صنعتی در ایران و خاور میانه

تراشه صنعت اغاج|تولید کننده برتر ماشین الات صنعتی در ایران و خاور میانه


بصورت معمول برای نصب و راه اندازی دستگاه سی ان سی چوب  مراحل مختلفی می بایست طی شود . مراحلی مانند اصول مربوط به برق کشی داخلی و خارجی ، نوع کنترلر ، فرایند مربوط به مچ کردن سنسور ها و موتور ها با کنترلر سی ان سی و …. در دستور کار قرار گیرد

در این مقاله قصد بر این است که تمامی نیاز ها و پیش نیاز ها بصورت کامل شرح داده شود تا راهنمایی باشد در جهت بهبود دانش عمومی و تخصصی جامعه ی صنعتی در خصوص شناخت و کار با دستگاه ها و ماشین های سی ان سی

مراحل راه اندازی دستگاه سی ان سی چوب

ماشین سی ان سی چیست

دستگاه های سی ان سی به صورت خلاصه وار نمونه ای از ماشین های کنترلر عددی می باشند که اصطلاحا با صفر و یک کار میکنند . این دستگاه از تعدادی موتور محرکه ، اسپیندل ، کنترلر و تعدادی ریل و رک تشکیل شده است .

قطع الزجاج والمرايا باستخدام الحاسب الآلي
سی ان سی برش شیشه

در دستگاه های سی ان سی موتور محرکه نقش بازوهای کاری دستگاه سی ان سی را ایفا میکنند و وظیفه ی حرکت موتور اسپیندل را بر طبق طرح و برنامه ای که اپراتور از قبل به دستگاه داده است عهده دار می باشد . موتور اسپیندل در دستگاه سی ان سی موتوری است که عمل براده برداری را انجام میدهد و عملا وظیفه ای جز چرخیدن با دور بالا را ندارد .

در برخی دستگاه های سی ان سی بجای موتور اسپیندل از (اور فرز) در دستگاه سی ان سی استفاده می کنند تا هزینه ی تولید را کم کرده باشند . اما به نوعی مهمترین این بخش ها کنترلر دستگاه سی ان سی می باشد که وظیفه ی مچ کردن تمامی این بخش ها با همدیگر و نهایتا رابط بین سخت افزار و نرم افزار می باشد و همانطور که از نام آن بر می آید وظیفه ی کنترلر این بخش ها را عهده دار می باشد .

انواع ماشین های سی ان سی

دستگاه های سی ان سی به نمونه های مختلف تقسیم بندی میشوند و در صنایع مختلف کاربرد های متفاوتی را دارا می باشد

تقسیم بندی از حیث تعداد محور های دستگاه سی ان سی

دستگاه های سی ان سی در تقسیم بندی از حیث تعداد محور به انواع سی ان سی دو محور ، سی ان سی 3 محور ، سی ان سی دو محور خراطی ، سی ان سی 4 محور ( محور چهارم سوار بر اسپسندل ) سی ان سی 4 محور روتاری ( مناسب پایه مبل و محور چهارم یک محور گردان می باشد که با یک سه نظام و مرغک قطعه کار را فیکس می نمایند و همزمان با چرخش قطعه کار سی ان سی اقدام به حکاکی می نماید .

سی ان سی 5 محور و نهایتا تا 7.5 محور در بازار موجود می باشند که هرچه تعداد محور های دستگاه سی ان سی بیشتر باشد ، دستگاه به یک نمونه ی رباتیک نزدیک میشود

تقسیم بندی ماشین سی ان سی بسته به نوع استفاده

دستگاه های سی ان سی بسته به نوع و عملیاتی که انجام میدهند طراحی و تولید می شوند . برای نمونه دستگاه های سی ان سی خراطی در انواع دو و سه محور طراحی و تولید میشوند که عمده کار ان ها تراشه پایه های صندلی و قطعات دوار می باشند ، دستگاه های سی ان سی 4 و 5 محور بصورت عمده در کار پیکره تراشی کاربرد دارند و ….

شروع کار با دستگاه سی ان سی

قبل از روشن کردن دستگاه های سی ان سی و شروع به کار باید در گام اول برنامه نویسی دستگاه سی ان سی را انجام شود . در ادامه یه نمونه ی ساده از جی کد های گرفته شده برای دستگاه سی ان سی آورده شده اس .

T1M6
G0Z137.000
G0X0.000Y0.000S15000M3
G0X25.836Y22.282Z137.000
G1Z-2.400F254.0
G1X175.836Y22.282F762.0
Y172.282
X25.836
Y22.282
G1Z-4.800F254.0
G1X175.836Y22.282F762.0
Y172.282
X25.836
Y22.282
G1Z-7.200F254.0
G1X175.836Y22.282F762.0
Y172.282
X25.836
Y22.282
G1Z-9.600F254.0
G1X175.836Y22.282F762.0
Y172.282
X25.836
Y22.282
G1Z-12.000F254.0
G1X175.836Y22.282F762.0
Y172.282
X25.836
Y22.282
G0Z137.000
G0X0.000Y0.000
G0Z137.000
G0X0Y0
M30

طرح فوق ماشین کاری و کشیدن یک مربع 15 سانتی متری بر روی یک تخته ام دی اف 20 سانتی متری را نشان می دهد .

گام بعدی کار با دستگاه سی ان سی مربوط به روشن کردن الکتروموتور و راه اندازی آن برای برش دادن قطعه کار مورد نظر است. اگر سابقه کار با دستگاه هایی مانند فرز دستی یا دریل دستی را داشته باشید، نحوه روشن کردن و کنترل کردن دستگاه را می شناسید و می دانید که از هر ابزار برشی برای چه موادی استفاده کنید. تفاوت راه اندازی دستگاه سی ان سی چوب با دستگاه های دستی در این است که شما هیچ نقشی در کنترل دستگاه ندارید و آن را به یک نرم‌افزار تحویل می‌دهید تا دستگاه به صورت خودکار نمونه کار مورد نظر را برش دهد.

مواردی که در این مرحله از کار می بایست بررسی شود عبارتند از

دستگاه سی ان سی شما شما از نوع افقی است یا دستگاه فرز سی ان سی عمودی
دستگاه شما چند محور دارد
ظرفیت بخش های برشی آن مانند الکتروموتور دستگاه و اسپیندل آن به چه صورت است
نحوه نگهداری قطعه کار در دستگاه به چه شکل است
چگونه با استفاده از دستگاه بهترین کارایی را بگیریم
چگونه از ابزار کنترلی آن به بهترین شکل استفاده کنیم
دانش ما در استفاده و راه اندازی دستگاه فرز cnc در چه سطح است.

تنظیف دستگاه سی ان سی چوب

نکته قابل اهمیتی که مادامی که شما اپراتور دستگاه سی ان سی چوب هستید و می بایست رعایت کنید اصل نظافت محیط کار و مهمتر تنظیف خود ماشین سی ان سی می باشد . در کار چوب به دلیل گرد و خاک فراوان و به دلیل اینکه در برخی دستگاه های سی ان سی ریل و واگن به صورت اتومات و در برخی به صورت دستی برای بالا رفتن عمر قطعه مدارم روغن کاری میشوند .

فذا ریل و واگن روغن کاری شده ذرات گرد و غبار را به خود میکشند و بعد از مدتی کار عملا کارکردن دستگاه فشار مظاعفی را به موتور ها وارد میکنند . فلذا این نکته همواره باید مورد اهمیت قرار گیرد که اپراتور فعال بر روی دستگاه سی ان سی اهمیت وافری به اصول تنظیف دستگاه بدهد

بستن ابزار به اسپیندل دستگاه سی ان سی چوب

در دستگاه های سی ان سی چوب ابزار هایی که بیشترین استفاده را دارند عبارتند از ابزار های بل نویز ، سرتخت و ابزار های V که هرکدام از این ابزار ها در جای خود کاربرد مختص به خود را دارا می باشند که از حوصله ی این مقاله خارج است .

نکته ای که در ادامه ی کار با دستگاه سی ان سی چوب می بایست رعایت شود طرز و رو ش بستن ابزار مد نظر بر روی ماشین سی ان سی می باشد . لازم به ذکر است که بستن ابزار درر دستگاه های سی ان سی اتومات به صورت خودکار صورت میگیرد و در نوع دستی بصورت دستی می بایست این مراحل انجام پذیرد

نکته : ابزار های با ضخامت مختلف فشنگی مد نظر خود را میطلبند و تمامی ابزار ها با یک فشنگی بر روی اسپیندل بسته نمیشوند

بستن ابزار بر روی اسپیندل

بارگذاری قطعه کار برای راه اندازی دستگاه فرز cnc

دستگاه های سی ان سی از لحاظ ابعاد با یکدیگر متفاوت هستند و این تفاوت در ابعاد خود را به صورت تغییر در اندازه میز دستگاه و همچنین تغییر در دامنه حرکتی دستگاه نشان می دهد. بنابراین طبیعی است که انتخاب قطعه کار باید بر مبنای توانایی دستگاه انجام شود و در جریان آن شرایط دستگاه در نظر گرفته شود.

بررسی کارکرد دستگاه در دو محور X و Y

این دو محور در عملکرد و راه اندازی دستگاه cnc نقش مهمی دارند و می توان آنها را به عنوان معیار اصلی آماده سازی و کنترل وضعیت دستگاه در نظر گرفت. در برخی از دستگاه ها امکان استفاده از edge finder یا دستگاه Cut Mill End Cutter وجود دارد که هرکدام از آن ها روش کار متفاوتی دارند. در این مورد توصیه ما این است که ابتدا به سراغ محور ایکس بروید و کالیبره کردن آن و نحوه حرکت ابزار را مشخص کنید. حالا مجدداً به سراغ صفحه کنترل رفته و این بار محور Y را مشخص کنید و در آن محور ایکس را روی صفر تنظیم کنید. با انجام این دو مرحله به صورت پی درپی با درصد اطمینان بالایی می توانید دعا کنید که دستگاه شما در پیدا کردن مختصات اصلی آماده است.

بررسی کارکرد دستگاه بر اساس محور Z

پس از تنظیم دو محور X و Y زمان آن فرا رسیده که به سراغ محور سوم بروید و از این طریق دستگاه را برای کار روی نمونه کار های ۳ بعدی آماده کنید. برای این کار ابتدا دستی محور z را به سمت پایین حرکت دهید تا زمانی که نوک ابزار دقیقاً به موقعیت z0 برسد. در اینجا باید موقعیت اصلی را با درصد دقت یک میلیمتر مشخص کنید و هرگونه اندازه سایشی را هم در نظر بگیرید.

در راه اندازی دستگاه فرز cnc و به هنگام تنظیم محور z لازم است که میزان دقت محور را روی مقدار ۰.۰۰۱ میلی متر نسبت به سطح قطعه تنظیم کنید. حالا بر همین مبنا می توانید مطمئن باشید که دستگاه با کمترین خطای ممکن به سمت قطعه کار حرکت کرده و برش مورد نظر ما را با بهترین کیفیت ممکن انجام می دهد.

هیچ وقت خودتان برای نصب و راه اندازی دستگاه CNC اقدام نکنید

با تمامی توضیحات فوق ، ما هرگز پیشنهاد نمی کنیم خودتان برای بار اول اقدام به نصب و راه اندازی ماشین سی ان سی کنید

متاسفانه بالا بودن تجربه کار با دستگاه سی ان سی در برخی از افراد یا حتی تجربه تکنسینی و اپراتوری، این اعتماد به نفس را در آنها به وجود آورده که نصب دستگاه سی ان سی را خودشان انجام دهند. شما حتی اگر یک تکنسین حرفه‌ای هم باشید باز هم در یک مدل خاص کار کرده‌اید و دلیلی برای تبحر در نصب و راه اندازی آنها ندارید. در ضمن ممکن است برای برخی از مدل های آنها تغییراتی به وجود آمده باشد یا اصلاحاتی روی ساختار آن صورت گرفته شده که شما از آن اطلاع ندارید.

با توجه به اینکه هزینه نصب و راه اندازی دستگاه سی ان سی چندان بالا نیست و حتی در برخی موارد از تعهدات شرکت فروشنده است، لطفاً خودتان هیچ وقت برای انجام این کار داوطلب نشوید و ترجیحاً از شرکت فروشنده بخواهید که این کار را برای شما انجام دهد.

گروه فنی و مهندسی تراشه صنعت آغاج ، فعال در تولید دستگاه های صنعتی ، تعمیرات ، مشاوره خرید و مشاوره و آموزش نصب و راه اندازی انواع ماشین الات سی ان سی چوب و دستگاه های صنعتی ایرانی و خارجی ، نو و کارکرده می باشد و همواره می توانید با مرجعه به درگاه های ارتباطی ما در تراشه صنعت اغاج و یا از طریق ارتباط با پشتیبانی آنلاین در واتساپ با کارشناسان ما در ارتباط بوده و مشورت بگیرید .

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *