آموزش اپراتوری سی ان سی پیشرفته

تعمیر سی ان سی تراشه صنعت اغاج


اگر قصد تهیه دستگاه سی ان سی چوب را دارید ، اموزش اپراتوری سی ان سی چوب می باید یکی از مهم ترین دغدغه های شما باشد . گروه فنی و مهندسی تراشه صنعت آغاج در این راه همراهیتان میکند .

مجموعه ی تسا ماشین دوره های آموزش اپراتوری سی ان سی چوب را در انواع دوره های عمومی ؛ خصوصی ، آنلایو و بصورت پکیج های آموزشی و کتاب های آموزشی برگذار مینماید .

آموزش اپراتوری سی ان سی پیشرفته

اپراتوری دستگاه های سی ان سی جزو کارهایی است که هرساله به تعداد علاقه مندان بدان افزوده میشود. کار با این دستگاه ها لذت و شیرینی منحصر به فردی را به اپراتور ها هدیه می کند که به جرات می توان گفت اگر کسی علاقه مند به کار با این دستگاه ها نیز شاید هنوز شناخت کافی نسبت بدان ها ندارد .

بسته ی آموزشی کار با نرم افزار artcam 2018 ورژن پیشرفته ی بسته ی آموزشی قبلی ( اموزش اپراتوری دستگاه های سی ان سی ) می باشد که از همین وبگاه منتشر شده است و عزیزان و علاقه مندان زیادی را برای رسیدن به هدف غایی که کار با دستگاه می باشد راهنمایی کرده است .

مجموعه ی فنی و اموزشی گروه تراشه صنعت آغاج با اشراف به این موضوع که کاربران رفته رفته توقع زیادتری از دستگاه های سی ان سی دارند و نیاز دارند تا به پیشرفت هایی در تولید انواع چوب ، کاسه های چوبی ، انگشتر ، سنگ های زینتی و … برسند ، تصمیم بر این گرفت تا ورژن پیشرفته ی این پکیج که مزین به آموزش طراحی های 2 و 3 و چهار بعدی می باشد را منتشر و در اختیار علاقه مندان قرار دهد

دستگاه سی ان سی چیست

تکنولوژی باعث تغییر و تحول سطح زندگی بشر شده است. حوزه صنعت هم از این قاعده مستثنا نبوده و با ورود تکنولوژی شاهد تغییرات گسترده در بخش صنعت بوده‌ایم. برای مثال دستگاه سی ان سی همان دستگاه تراش ساده بوده که قابلیت کنترل از طریق کامپیوتر و توسط منطق ریاضی را دارد. سی ان سی از دستگاه‌های بسیار پرکاربرد در صنعت است که با استفاده از مته‌ای پر سرعت و بازوهایی که توسط کامپیوتر کنترل می‌شوند، فرآیند برش یا سوراخ را در سه محور اصلی انجام می‌دهند.

CNC مخفف شده Computer Numerical Control  به ‌معنای کنترل عددی با کامپیوتر است. اگر بخواهیم به تاریخچه ساخت این دستگاه بپردازیم باید بگوییم قدمت این دستگاه به سال ۱۹۵۰ باز می‌گردد. اولین بار جان پارسانگ دستگاه NC را برای ساخت قطعات پیچیده و بسیار دقیق صنعت هوانوردی و نیروی هوایی آمریکا ساخت. پس از آن انستیتو MIT در سال ۱۹۵۲ سری پیشرفته و کامل‌تری به نام NC1 را ساخت که توانایی کنترل در راستای سه محور را داشت. بعدها در سال ۱۹۵۹ با بهره‌گیری از کامپیوترهای پیشرفته دستگاه CNC ساخته شد که از آن در کارهای مختلفی مانند برش، حکاکی، مونتاژ و … استفاده می‌شد.

کاربرد های دستگاه سی ان سی

کارایی این دستگاه تنها به درودگری محدود نمی‌شود و از آن در صنایع مهمی چون ساخت موشک و ماهواره استفاده می‌شود؛ زیرا دقت عملیات برش دستگاه سی ان سی تا صدم میلی‌متر بالا بوده و برای کارهای بسیار ظریف و حساس ایده‌آل است. از دیگر صنایعی که استفاده از دستگاه سی ان سی در آن نقش بسیار مهمی دارد می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • خودروسازی
  • قطعه سازی صنایع نفت، خودرو و تسلیحات
  • چوب و منبت کاری
  • ماشین‌های برش لیزر
  • ماشین‌های حکاکی
  • طلا و جواهر سازی

انواع دستگاه های سی ان سی

دستگاه های سی ان سی بسته به کاربرد ، تعداد محور ها و نوع ساخت در گروه های مختلف کاری قرار میگیرند که در ذیل به صورت مختصر بدان ها می پردازیم

دستگاه های سی ان سی دو محور

دستگاه های سی ان سی دو محور شامل دستگاه هایی میشود که برای کار نیاز به دو محور یا به عبارتی دو عدد موتور محرکه دارند .

دستگاه های سی ان سی لیزر اعم از سی ان سی لیزر چوب ، سی ان سی لیزر فلزات و سی ان سی برش شیشه و سی ان سی برش واتر جت در این گروه قرار میگیرند .

دستگاه های سی ان سی 3 محور

دستگاه های سی ان سی ی3 محور به دستگاه هایی اتلاق داده میشوند که با 3 موتور محرکه ساخته میشوند ، این دستگاه ها خود بسته به نوع ساخت به دستگاه های سی ان سی تخت و سی ان سی روتاری تقسیم بندی میشوند .

دستگاه های سی ان سی تخت مانند دستگاه های 3 محور تخت تک کله و چند کله که در صنعت چوب مورد استفاده قرار میگیرند . و همچنین دستگاه های سی ان سی شیشه و لیزر که به صورت سفارشی ساخته شده اند و محور سوم برای کاربرد های مختلف در آن تعبیه شده اند .

علاوه بر این برخی دستگاه های سی ان سی روتاری نیز در بازار ساخته شده اند که شامل 3 محور ایکس و A و y می باشند که در زمره ی دستگاه های سی ان سی روتاری 3 محور قرار دارند .

دستگاه ها ی سی ان سی 4 محور و بیشتر

دستگاه های سی ان سی 4 محور و 5 محور و 6 محور نیز در بازار وجود دارند که بسته به نوع عملیات کاری که کاربر قصد انجام آن را دارد تولید و به بازار عرضه شده اند.

برای مثال دستگاه های 4 محور روتاری که در تعداد کله های 8 و 10 و 12 16 در بازار موجود می باشند و مختص حکاکی بر روی پایه های مبل می باشند .

دستگاه های لیزر 4 محور نیز در بازار تولید میشوند که برای لیبل زدنو شماره زدن بر روی قطعات دوار و گرد کاربرد دارند

سی ان سی چوب تخت 3 محور همزمان
سی ان سی چوب تخت 3 محور همزمان

اصول کار با دستگاه سی ان سی

دستگاه های سی ان سی صرف نظر از نوع و کاربرد از نظر کارکرد بسیار مشابه همدیگر هستند و با اختلاف بسیار نزدیکی می توان با آموزش دیدن یکی از آن ها با سایر این دستگاه ها نیز کارکرد

در مجموعه ی آموزشی حاضر تمام نرم افزار های مورد نیاز برای کار با دستگاه های سی ان سی گرد هم آمده اند تا کاربر بتواند بدون دغدغه طراحی و کد نویسی و اصول کلی و جزیی آن را آموزش ببیند

نرم افزار های طراحی

نرم افزار های طراحی فراوانی در بازار وجود دارد که خیل عظیمی از کاربران از آن ها بصورت سلیقه ای در طرح های خود استفاده میکنند .

تقریبا شما می توانید از تمامی نرم افزار های طراحی 3 بعدی و 2 بعدی ( که بصورت برداری طراحی میکنند ) برای ماشین کاری خروجی گرفت و نهایتا جیکد گیری کرد .

نرم افزاری که ما برای اپراتوری ماشین های سی ان سی در این مجموعه گنجانیده ایم نرم افزار راینو می باشد

نرم افزار های ماشین کاری

نرم افزار های ماشین کاری به مجموعه ی نرم افزاری گفته میشود که طرح نهایی ما برای جیکد گرفتن و تعیین مسیر ماشین کاری بدان ها سپرده میشوند . و اپراتور قادر خوهد بود بسته به نوع طرح و زمینه ی کاری خود از استراتژی های ماشین کاری مختلف جهت پیش برد اهداف خود کمک بگیرد.

پاور میل

به جرات می توان گفت که قدرتمند ترین نرم افزار ماشین کاری موجود در بازار می باشد و عمدتا در ماشین کاری دستگاه های سی ان سی فلز ، دستگاه های سی ان سی 4 محور و بیشتر مورد استفاده قرار میگیرد .

 اتودسک پاورمیل یکی از قدرتمندترین نرم‌ افزارهای ماشین کاری قطعات به کمک رایانه میباشد که جهت تهیه مسیر حرکت ابزار در دستگاههای CNC کاربرد دارد.

البته در این زمینه نرم‌ افزارهای دیگری نیز وجود دارند اما بی شک برجسته ترین و بی رقیب ترین آنان نرم‌ افزار پاورمیل PowerMill محصول شرکت Delcam میباشد که بعلت توانمندیهای بی نظیر و سادگی کار با آن و ارایه نتایج بی نقص در صنایع صنعتی مختلفی مثل قطعه سازی، قالب سازی، خودروسازی و هوافضا در سطح دنیا مورد استفاده قرار می‌گیرد.

نرم‌افزار پاورمیل با دربر داشتن استراتژیهای مختلف ماشین کاری مانند خشن کاری، پرداخت کاری معمولی یا سرعت بالا (High Speed Machining) و تکنیکها و ابزارهای تعریف شده فوق العاده و پوشش دهی گستره عظیمی از دستگاههای CNC معمولی و پیشرفته (تا پنج محور کاری) می‌تواند بهترین مسیر را جهت حرکت ابزار روی قطعه کار تعیین نماید که نتیجه این هوشمندی کاهش زمان ماشینکاری، بهبود کیفیت سطح ماشینکاری و در نهایت کاهش هزینه با بالاترین راندمان کاری میباشد.

جهت ارتباط با بخش پشتیبانی از این لینک و جهت اطلاع از ساز و کار مجموعه فنی و مهندسی تراشه صنعت آغاج از این لینک و همچنین بخش مقالات از این لینک کمک بگیرید

آرتکم نسخه 2018-2008-2009

ArtCAM در واقع یک ابزار طراحی است که بیشتر برای طراحان ایجاد گردیده است تا مهندسان ؛و به طراحان اجازه می دهد که خلاقیت های خود را نشان دهند. این نرم افزار یک مدلسازی CAD با روش CNC را ارائه می کند که می تواند برای صنایع مختلفی مورد استفاده قرا گیرد. برای مثال، طراحان علائم، کسانی که بر روی چوب تراش می دهند، طراحان جواهر و بسیاری موارد دیگر که می توانند با کیفیت بالا پیش از ارائه محصولاتشان، آن را به صورت دو بعدی و سه بعدی طراحی کنند. این کار با این نرم افزار بیش از هر زمانی ساده تر شده است.

امکانات و ویژگی‌های نرم افزار ArtCAM
  • پشتیبانی از سیستم های 64 بیتی
  • قابلیت سوار سازی قطعات جواهری ساخته شده
  • قابلیت ایجاد شکل های پیچیده
  • قابلیت برش قطعات مختلف از صفحات
  • قابلیت ایجاد بردارهای شناور
  • لایه ها و شکل هایی را که بیشتر مورد استفاده قرار می دهید را ذخیره کنید
  • قابلیت دسترسی به مدل های آماده موجود

آنچه در این مجموعه ی آموزشی خواهید آموخت

طراحی دوبعدی

  • آموزش طراحی با نرم افزار آرتکم نسخه ی 2008 و 2009 صفر تا صد
  • آموزش ابزار های طراحی 2 بعدی با نرم افزار آرتکم 2018 صفر تا صد
  • آموزش طراحی دوبعدی با نرم افزار Corl بصورت کامل صفر تا صد
  • آموزش طراحی دو بعدی با نرم افزار RAINO و آموزش فرمان های نرم افزار
  • آموزش نحوه ی انتقال فایل بین نرم افزار های طراحی و ماشین کاری و نحوه ی مدیریت طرح در نرم افزار ماشین کاری

طراحی 3 بعدی و روتاری

  • آموزش ایجاد مدل های 3 بعدی در آرتکم به کمک رنگ ها
  • آموزش ایجاد مدل های 3 بعدی با ابزارShape editor
  • آموزش ساخت مدل های 3 بعدی با ابزار های Turn – Spine -Extrude , و …
  • آموزش طراحی مدل های روتاری به کمک نرم افزار آرتکم
  • آموزش صفر تا صد طراحی و مدل سازی طرح های 3 بعدی و روتاری با نرم افزار راینو

ماشین کاری

  • آموزش ابزار شناسی و تعریف ابزار با نرم افزار آرتکم پرو
  • آموزش ایجاد بریج در قطعه کار برای برش انواع ام دی اف
  • آموزش تعریف مسیر ابزار و جیکد گیری و ماشین کاری دو بعدی
  • آموزش جیکد گیری و ماشین کاری 3 بعدی
  • آموزش جیکد گیری و ماشین کاری 4 محور با آرتکم
  • آموزش جیک گیری روتاری با پاور میل

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *